Почетна Актуелно Екскурзије

Екскурзије

Хемијско-технолошка школа из Врања организовала је екскурзију матураната у периоду од 12.10.-16.10.2017. год. у трајању од пет дана са крајњим одредиштем н аКрфу, у граду Дасиа и хотелу „Magna graecia“. Екскурзију је реализовала Хемијско-технолошка школа у сарадњи са туристичком агенцијом „Scorpio tours“ из Врања.

Првог дана ученици су посетили цркву Св. Параскеве у долини Тембе, радионицу за ручну израду икона у Калампаки, комплекс манастира Велики метеори са акцентом на манастир Преображење. У каснимм поподневним сатима стигли су у Игуменицу, одакле су се трајектом превезли на Крф и сместили у хотел.

Другог дана посетили су Српску кућу, улицу Листон и цркву Св. Спиридона који је заштитник Крфа. Бродићем су отишли до острва Видо, где се налази спомен костурница и плава гробница. Посетили су залив „Гувиа“.

Трећег дана су посетили Палеокастрицу, тј. западну обалу Крфа, манастир Св. Богородице, фабрику слатка и ликера „Mavromatis (koum quat).

Четвртог дана обишли су споменик Дринској дивизији и споменик Јанус Јанулису.

Петог дана кренули су са Крфа за Солун, посетили гробље „Зејтинлик“. Панорамско разгледање Солуна, са акцентом на цркву Св. Димитрија који је заштитник Солуна, Беле куле, позоришта и осталихг делова града. Те вечери учесници екскурзије стигли су у Врање у вечерњим сатима.

Овом екскурзијом остварени су образовно васпитни циљеви и задаци и реализовани одговарајући садржаји у складу са програмом извођења екскурзије.

Фотографије са екскурзије можете погледати у фото галерији.